1 stor søtpotet, ca. 250 ml når den er kokt og most
2 egg
80 ml kokosolje – smeltet og avkjølt
1 ss chiafrø
4 myke økologiske dadler
1 ts vaniljepulver
3 ss pulver av økologisk råkakao eller usøtet kakao (ikke det samme)
3 ss kokosmel eller revet kokosnøtt
0,5 ts bakepulver
1 klype havsalt
100–150 ml usøtet økologisk mørk sjokolade i biter eller hakket
1. Skrell søtpoteten og skjær den i store stykker. Kok det i vann til det er mykt, hell av vannet og la det avkjøles.
2. I en kjøkkenmaskin har du søtpotet, kokosolje, dadler, 2 egg og blander til du får en myk og jevn konsistens.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle: kakaopulver, vaniljepulver, bakepulver og salt. Tilsett så dette i søtpotetblandingen og bland alt sammen i noen sekunder.
4. Tilsett sjokoladebitene og bruk en skje til å blande det sammen.
5. Hell blandingen på et stekebrett (20 x 20 cm) dekket med bakepapir. Stek det i en forvarmet ovn på 175 °C i 25–30 min.
6. Server med ferske blandede bær.
Dette er en gluten- og nøttefri sjokoladebrownie laget med søtpoteter. Den har massevis av fiber fra søtpoteter, chiafrø, dadler og revet kokosnøtt. Den er naturlig søtet av søtpotetene og dadlene og har sunt fett fra kokosolje.
Merk at det er forskjell på råkakao og vanlig kakao. Råkakao er kakao før den behandles. Den har en mer bitter smak og inneholder mye antioksidanter, mineraler og vitaminer. Den fås også som pulver. Vanlig kakao er en bearbeidet form, som vi ofte finner som pulver med tilsatt sukker, og som ofte brukes i baking. Smaken er mindre bitter og har også mindre antioksidanter, mineraler og vitaminer på grunn av bearbeidingen av frukten. Vær oppmerksom på hvilken type du velger hvis du er på utkikk etter det sunneste og mest næringsrike alternativet.
Kakao i sin rå form er betennelsesdempende og full av flavonoider og antioksidanter. Den antas å ha mange helsefordeler, som å forbedre blodstrømmen, humøret og hjernens funksjon.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no