Antiinflammatorisk mat i sesongen - sommeren - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Betennelseshemmende mat i sesong

Frukt og grønt inneholder fibre, vitaminer og andre beskyttende stoffer som er bra for helsen. Målet er 800 gram per dag, og nå i sommermånedene finnes det mye kortreist og næringsrikt man kan nyte.

Fyll grønnsakskvoten din med kortreiste grønnsaker

Stig Bengmark anbefaler minst 800 gram til 1 kilo frukt og grønnsaker per dag (gjerne mer!), og i denne perioden er det enkelt å fylle grønnsakskvoten sin med nordiske råvarer. Fryste grønnsaker er både sunt og godt, men nå på sommeren lokker jo unektelig de ferske og sprø bærene, fruktene og grønnsakene mer. Her har vi listet opp mange sunne ting som vokser og brer seg i den nordiske jorden, og som gjør godt for både kropp og sjel. Hvis du velger kortreist, og dermed unngår grønnsaker som er blitt transportert langt, har du dessuten vært god mot miljøet.

Slik får du i deg mer frukt og grønt

Kanskje piffe opp de tradisjonelle salatingrediensene som salat og tomat med sukkererter, babyspinat, brokkoli og bønner? Da har du tryllet fram en virkelig helsesalat full av fibre, vitaminer og mineraler. Eller kanskje prøve å blande flere grønnsaker til en sunn smoothie som får de gode magebakteriene og immunforsvaret til å stortrives?

Her har vi listet opp noen av de råvarene som er i sesong i sommermånedene:

1. Brokkoli

Brokkoli inneholder mye C-vitamin og mengder av mineraler og antioksidanter. Ikke minst kalsium. Brokkoli sies å senke kolesterolet og forebygge kreft samt styrke immunforsvaret og mage- og tarmsystemet.

2. Blomkål

Blomkål er en skikkelig C-vitaminbombe. 100 gram dekker nesten hele dagsbehovet for C-vitamin, noe som er mer enn f.eks. appelsin.

3. Grønnkål

Grønnkål er fylt av viktige stoffer i form av vitaminer, fibre og antioksidanter som styrker immunforsvaret og beskytter deg mot sykdommer. De grønne bladene inneholder også sunne fettsyrer som omega-3.

4. Bringebær

Bringebær inneholder mye C-vitamin, folat, jern, kalsium, kalium og antioksidanter. De har dessuten mye fiber, f.eks. tarmbakterienes favoritt, pektin, som hjelper med å kontrollere kolesterolet.

5. Haricots verts / grønne bønner

Grønne bønner er rike på kostfiber som resistent stivelse samt vitamin B og E, selen, jern, kalium og kalsium. De inneholder også folat, som er ekstra viktig å få i seg under graviditet.

6. Jordbær

Jordbær er rike på flere næringsstoffer, som f.eks. C-vitamin og høye nivåer av antioksidanter som bekjemper frie radikaler. De er dessuten en fin kilde til vitamin K og mangan, slik som folat, kalium, riboflavin, vitamin B5, vitamin B6, kobber og magnesium.

7. Mangold

Mangold inneholder blant annet lutein, zeaxantin og karotenoider som sies å kunne beskytte øynene mot skadelig aldersforandring. Den inneholder også vitamin K, som har positiv effekt for beinmassen og kan motvirke beinskjørhet.

8. Gulrøtter

Gulrøtter er fulle av betakaroten, alfakaroten og lutein, som er bra for hjertet og kan motvirke hjertesykdommer, slik som hjerteinfarkt og høyt blodtrykk.

9. Purreløk

Purreløken inneholder de fleste vitaminer og mineraler – mer enn vanlig løk – og anses for å ha betennelsesdempende egenskaper.

10. Potet

En uskrellet potet er full av viktige næringsstoffer som kroppen trenger. Det sies at 250 gram er nok til å dekke halve dagsbehovet for C-vitamin. Den er dessuten en kilde til B-vitamin og mineraler som kalium og jern. Spis gjerne poteten kald for å øke fiberinntaket!

11. Spinat

Spinaten inneholder antioksidanter som minsker risikoen for slag samt hjerte- og karsykdommer. Den er dessuten proppet med beskyttende stoffer som vitamin K, lutein og betakaroten.

12. Rødbeter

Rødbeter inneholder mange ulike vitaminer som er bra for immunforsvaret. Det røde fargestoffet, antioksidanten betacyanin, beskytter og styrker cellene og mineralene i kroppen, og fytokjemikaliene gir motstandskraft mot bakterier og infeksjoner.

13. Reddik

Reddik er avgiftende og renser blodet for gifter og avfall. Det er veldig bra for å få en frisk lever, og fargen på reddiken avslører dessuten at den er rik på viktige flavonoider.

14. Sukkererter

Sukkererter er en god kilde til fiber, folat, vitamin C og vitamin K.

15. Asparges

Asparges inneholder vitaminene A, C, E og K, men også krom, fibrer og folat, som kroppen trenger. Den er også vanndrivende og rik på fibre som kan motvirke væskeansamling og forebygge forstoppelse.

 

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no