Betennelsesdempende julekrydret te - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Betennelsesdempende julekrydret te

Dette er et varmende og sunt alternativ til den søte gløggen. Helsefremmende med betennelsesdempende krydder og antioksidanter.

Betennelsesdempende julekrydret te

Ingredienser:

½–1 l vann
1 kanelstang (valgfritt)
5 cm stykke fersk ingefær, skrelt og skåret i biter
4–5 kryddernellik
2 stk. stjerneanis
2 stk. hel kardemomme
½ presset sitron eller etter smak

Fremgangsmåte:

1. Kok opp vann, slå av varmen. Tilsett alle krydderne i vannet.
2. La det stå i 5–10 minutter, tilsett sitron etter smak og server.
Vel bekomme!

Tips: Lag en større porsjon og nipp til teen hele dagen eller oppbevar den i kjøleskapet og drikk den kald. Du kan selv justere mengden krydder i teen. For sterkere te, tilsett mer krydder og la det trekke lenger.
– For å beholde smaken og styrken til nellik og kardemomme – kjøp dem hele og oppbevar dem i en lufttett beholder. Mal dem eller støt dem i en morter før de skal brukes for å holde dem ferske, ettersom styrken raskt kan avta etter at de er blitt malt.
– Ønsker du å smaksette teen med noe søtt, kan du tilsette en spiseskje honning. Drikk teen sammen med betennelsesdempende gulrotkake.
– Njut av dette te sammlans med Betennelsesdempende Gulrotkake

Helsefordeler

Både sitron og ingefær inneholder planteforbindelser som støtter fordøyelsessystemet og kan brukes til å hjelpe fordøyelsen. De kan også bidra til å lindre en tett nese, bekjempe influensa og redusere kvalme. Sitron er en god kilde til vitamin C, og en sitron gir cirka 50 % av anbefalt daglig inntak.

Betennelseshemmende krydder

Kryddernellik
Kryddernellik inneholder antioksidanter og flere forbindelser som er knyttet til betennelsesdempende egenskaper. Kryddernellik inneholder en bestemt naturlig antioksidant og betennelsesdempende forbindelse som kalles eugenol. Det har vist seg å styrke det inflammatoriske forsvaret i kroppen, og som antioksidant beskytter det cellene mot skader fra frie radikaler. Kryddernellik er også en rik kilde til mangan, som er et viktig mineral for å opprettholde hjernens funksjon og bygge sterke ben.

Kardemomme
Kardemomme er næringstett, 100 g gir ca. 22 % av det anbefalte daglige inntaket (RDI) av essensielle næringsstoffer. Den inneholder blant annet mye jern, magnesium og sink, men også vitamin C og B.

Kanel
Kanel er blitt brukt i århundrer for både de medisinske egenskapene og smaken. Velg ceylon-kanel i stedet for kassiakanel (vanlig kanel). Ceylon-kanel er blitt identifisert som overlegen i gunstig aktiv sammensetning. Kanel er kjent for sine betennelseshemmende og antimikrobielle egenskaper. Det har evnen til å øke insulinfølsomheten og reduserer derfor risikoen for type 2-diabetes.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no