Her kommer det tre ulike oppskrifter som passer til frokost, lunch og middag. Ved å bare bytte ut 3 ingredienser i noen av dine favoritter får du automatisk i deg mer fiber og kan begynne å nyte av andre tydelige helsefordeler. Du finner oppskrift på en spennende kald potetsalat, en herlig overnight oats og dessuten en vegansk pasta bolognese.
500g potet
1 dl grønne erter
1 msk dijonsennep
3 msk MCT- eller avokadoolje
1 rødløk
1 msk hvit eddik eller sitronsaft
1 msk vann
Tilpass smaken med salt og pepper
1. Skjær den kalde poteten i mindre biter og legg i en skål
2. Del løken i tynne skiver og tilsett grønne erter
3. I en separat skål, bland sammen alle ingredienser til dressingen og vend deretter i potetene
Dette er en superenkel oppskrift på en kald potetsalat. Bruk den som base og tilsett andre grønnsaker etter smak. Hva med aspargues, brokkoli, gressløk og andre ferske urter. Vær kreativ og finn din favoritt.
Denne oppskriften sørger for at du gjennom kosten får i deg tre av de fire superfibrene som du også finner i Synbiotic 15 Daily. Poteten inneholder resistent stivelse, pektiner får du fra grønne erter og potet samt inulin fra løken. Ved å benytte kalde poteter øker du den resistente stivelsen i poteten og du får i deg mer fiber.
2 dl havre
1-4 dl plantebasert, usøtet melk
1 msk chiafrø
1 msk linfrø
1 økologisk revet epple
1 tsk Ceylon kanel
1 klype vaniljesukker
1 klype salt
Bland alle ingrediensene i en skål og fordel det i to serveringsskåler. Sett det i kjøleskap i minst 4-6 timer, gjerne over natten. Server med blandede nøtter og litt ekstra frø på toppen.
Overnight oats er en utmerket måte å øke fiberinntaket på og har mer resistent stivelse en kokt havregryn. Gjennom å erstatte en porsjon frokostblanding som cornflakes med en porsjon overnight oats får du i deg 9.5 g friber istedenfor 0.7g. Dessuten får du med deg de helsefremmende og antiinflammatoriske omega-3 fettsyrene fra chia- og linfrø.
For å lage et vegansk alternativ til kjøttsaus – ta bare bort spisskummen og oregano, behåll de sorte bønnene som valgfrie. Server med quinoa, rødt ris eller vildris istedenfor pasta for å unngå gluten og hvete.
Gjennom å bytte ut 400g kjøttdeig med 2 dl tørre linser øker fiberinneholdet fra 0gr til ca 9 g per porsjon (beregnet på 100g kjøttdeig/100g kokte linser per porsjon).
Oppskriften inneholder alle de fire prebiotiske fibrer som finns i Synbiotic15 Daily. Linser inneholder betaflukan og resistent stivelse, tomater og gulerøtter inneholder pektin og løken inneholder inulin. Disse prebiotiske fibrene fungere som mat for de gode bakteriene i din tarmflora.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no