3 enkle endringer for mer fiber - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

3 enkle endringer for mer fiber

Her kommer det tre ulike oppskrifter som passer til frokost, lunch og middag. Ved å bare bytte ut 3 ingredienser i noen av dine favoritter får du automatisk i deg mer fiber og kan begynne å nyte av andre tydelige helsefordeler. Du finner oppskrift på en spennende kald potetsalat, en herlig overnight oats og dessuten en vegansk pasta bolognese.

Oppskrift

 

Kald potetsalat (2-3 porsjoner)

500g  potet

1 dl grønne erter

1 msk dijonsennep

3 msk MCT-  eller avokadoolje

1 rødløk

1 msk hvit eddik eller sitronsaft

1 msk vann

Tilpass smaken med salt og pepper

 

Sånn gjør du

1. Skjær den kalde poteten i mindre biter og legg i en skål 

2. Del løken i tynne skiver og tilsett grønne erter

3. I en separat skål, bland sammen alle ingredienser til dressingen og vend deretter i potetene 

Dette er en superenkel oppskrift på en kald potetsalat. Bruk den som base og tilsett andre grønnsaker etter smak. Hva med aspargues, brokkoli, gressløk og andre ferske urter. Vær kreativ og finn din favoritt.

 

Helsefordeler

Denne oppskriften sørger for at du gjennom kosten får i deg tre av de fire superfibrene som du også finner i Synbiotic 15 Daily. Poteten inneholder resistent stivelse, pektiner får du fra grønne erter og potet samt inulin fra løken. Ved å benytte kalde poteter øker du den resistente stivelsen i poteten og du får i deg mer fiber.

 

Overnight oats (2 porsjoner)

2 dl havre

1-4 dl plantebasert, usøtet melk

1 msk chiafrø

1 msk linfrø

1 økologisk revet epple

1 tsk Ceylon kanel

1 klype vaniljesukker

1 klype salt

 

Sånn gjør du

Bland alle ingrediensene i en skål og fordel det i to serveringsskåler. Sett det i kjøleskap i minst 4-6 timer, gjerne over natten. Server med blandede nøtter og litt ekstra frø på toppen.

 

Helsefordeler

Overnight oats er en utmerket måte å øke fiberinntaket på og har mer resistent stivelse en kokt havregryn. Gjennom å erstatte en porsjon frokostblanding som cornflakes med en porsjon overnight oats får du i deg 9.5 g friber istedenfor 0.7g. Dessuten får du med deg de helsefremmende og antiinflammatoriske omega-3 fettsyrene fra chia- og linfrø.

 

Vegansk Bolognese (2-3 porsjoner)

Les vegetarisk taco oppskrift

 

Sånn gjør du

For å lage et vegansk alternativ til kjøttsaus – ta bare bort spisskummen og oregano, behåll de sorte bønnene som valgfrie. Server med quinoa, rødt ris eller vildris istedenfor pasta for å unngå gluten og hvete.

 

Helsefordeler

Gjennom å bytte ut 400g kjøttdeig med 2 dl tørre linser øker fiberinneholdet fra 0gr til ca 9 g per porsjon (beregnet på 100g kjøttdeig/100g kokte linser per porsjon).

Oppskriften inneholder alle de fire prebiotiske fibrer som finns i Synbiotic15 Daily. Linser inneholder betaflukan og resistent stivelse, tomater og gulerøtter inneholder pektin og løken inneholder inulin. Disse prebiotiske fibrene fungere som mat for de gode bakteriene i din tarmflora. 

 

Video

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no