Hvem er Stig Bengmark? - Super Synbiotics

Hvem er Stig Bengmark?

«Målet om å påvirke folkehelsen radikalt er en reise mot det fineste målet vi kan ha – et liv med bedre helse.» – Martin Schalling, professor ved Karolinska Institutet (fra boken Velg helse!, 2018)

Stig Bengmark ble født i 1929

Stig Bengmark ble født i 1929 i et lite kapell i Östervåla utenfor Uppsala og vokste opp med foreldre som levde veldig sunt. Da tiden var kommet for Stig å velge utdanning, kunne han ikke bestemme seg: Skulle han bli psykolog eller psykiater? Nei, Stig valgte i stedet å utdanne seg til kirurg – og godt var det! Stig ble nemlig senere professor i kirurgi ved Lunds universitet og var sjefskirurg i mer enn 20 år og klinikksjef på Lunds universitetssjukhus. Han var også en av pionerene innen ekstensiv bukkirurgi.

Etter nesten 30 år innen kirurgi

Etter nesten 30 år innen kirurgi hadde Stig blitt beriket med omfattende kunnskap om menneskekroppen, og han hadde begynt å mistenke at tarmfloraen har en større betydning for helsen enn hva man tidligere har trodd. For eksempel har det vist seg at over 70 % av immunforsvaret sitter i tarmfloraen! Stig hadde begynt å se en skremmende sammenheng mellom kostholdsvaner, kronisk betennelse og sykdommer, noe som overbeviste ham om at vår vestlige livsstil kan resultere i livsstilssykdommer. Derfor bestemte han seg for å begynne å forske med fokus på tarmfloraen og sa ja takk til en stilling som gjesteprofessor ved London University, der han ble professor emeritus.

Drevet av forsøkene på å forbedre menneskers tarmhelse

Drevet av forsøkene på å forbedre menneskers tarmhelse startet Stig sammen med noen kollegaer i 1999 et forskningsprosjekt. Målet var å finne en elite av gode tarmbakterier som forsterker hverandres egenskaper samt har en betennelseshemmende effekt. Sammen studerte de over 500 forskjellige melkesyrebakterier, og prosjektet resulterte i at fire unike stammer av melkesyrebakterier ble valgt ut og patentert. Bakteriene ble kombinert med fire typer kostfiber som hadde vist seg å hjelpe bakteriene med å formere seg i tarmen. Stig og kollegaene hans valgte å døpe sin komposisjon av gode bakterier (probiotika) og kostfibre (prebiotika) Synbiotic2000, et preparat som i de påfølgende årene kunne vise til gode resultater i flere studier.

Etter mange år med kliniske studier på Synbiotic2000

Etter mange år med kliniske studier på Synbiotic2000 følte Stig seg såpass sikker på effekten at han nå ville gjøre komposisjonen tilgjengelig for allmennheten. Derfor startet han Super Symbiotics i 2016 som en måte for vanlige folk å ta del av hans synbiotika på. I 2018 ga han dessuten ut sin første bok, Velg helse!, med sine samlede råd og kunnskap om en betennelsesdempende livsstil. «Nå var han ikke bare lege, forsker og professor, men også entreprenør, dog med en sosial patos. … Etter min mening er han en av de største sosiale entreprenørene, siden målet om å påvirke folkehelsen radikalt er en reise mot det fineste målet vi kan ha – et liv med bedre helse», skriver professor Martin Schalling om Stig Bengmark i forordene til boken Velg helse!

Takket være professor Stig Bengmarks lidenskapelige engasjement for å forbedre folkehelsen, har man lyktes med å hjelpe mange mennesker med å oppnå et friskere liv med sin kunnskap og forskning!

 

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no