Historien bak Stig Bengmark og Synbiotic | Super Synbiotics

Historien bak Stig Bengmark og Synbiotic

 

Fra leverkirurgi til tarmflora

Etter å ha avsluttet studiene på Lunds Universitet hadde Stig en lang og fremgangsrik karriere som professor i kirurgi, sjefskirurg og klinikksjef på Lunds Universitetssykehus. Hans spesialitet var leverkirurgi, men en hendelse på klinikken resulterte i at Stig fikk øynene opp for et nytt fagområde – nemlig tarmfloraen og dens betydning for menneskers helse.

Feilen som vakte Stigs nysgjerrighet

En ung lege ved klinikken hadde fått i oppgave å studere de 81 siste store leveroperasjonene. Da Stig ble orientert om resultatene fra studien ble han sjokkert. Man hadde glemt å gi pasientene den antibiotikaen som ifølge daværende praksis skulle gis en uke etter operasjonen. Dette var en uventet rutinesvikt,  særlig for et universitetssykehus. I forlengelsen av dette ble Stigs overrasket da det imidlertid viste seg at samtlige infeksjoner etter operasjon fant sted hos de pasientene som hadde tatt antibiotika, mens de som ikke hadde fått antibiotika var infeksjonsfrie!

Dette vakte Stigs nysgjerrighet – hadde antibiotikaen klart å svekke den nyttige tarmfloraen? Og hvordan skulle man i så fall kunne gjenopprette den?

Tarmfloraens betydning

På bakgrunn av dette begynte Stig å studere tarmfloraen nærmere, og hans teorier ble bekreftet både av egen og andres forskning. Studiene viste at tarmfloraen kunne ha stor betydning for menneskers helse – og det viste seg at hele 70 prosent av immunforsvaret sitter i tarmen! Dette ga næring til Stigs videre forskning, og han begynte å undersøke hvordan man skulle klare å gjeninnføre de gode tarmbakteriene på best mulig måte.

Med dette som utgangspunkt startet Stig derfor et forskningsprosjekt sammen med noen kolleger tilbake i 1999. Målet var å finne en elite av gode tarmbakterier som sammen skulle kunne forsterke hverandres egenskaper og ha en betennelseshemmende effekt. Fire unike stammer av melkesyrebakterier ble valgt ut og patentert. Bakteriene ble deretter kombinert med fire typer vekstfibre som hadde vist seg å kunne hjelpe bakteriene med å forplante seg i tarmen.

Synbiotic – En blanding av gode bakterier og fibre

Kombinasjonen av gode bakterier og fibre kalles for synbiotika, og sammen med sine kolleger valgte Stig derfor å døpe denne sammensetningen til Synbiotic 2000. De kommende årene ble det utført flere studier med Synbiotic 2000, noe som viste seg å oppnå gode resultater. Synbiotic 2000 viste seg blant annet å være effektiv når det gjelder å slå ned på betennelser, samt for å gjenopprette tarmfloraen og styrke immunforsvaret.

To av bakteriestammene har dessuten vist seg å være en viktig del av tarmfloraen blant personer som ikke har tilegnet seg en vestlig livsstil. Det viser seg nemlig at disse bakteriene ofte mangler i tarmfloraen til vestlige personer, og fremfor alt blant personer med kraftig overvekt.

SuperSynbiotics kosttilskudd – Basert på over 25 års forskning

Basert på sin forskning lanserte Stig Bengmark SuperSynbiotics i 2016. SuperSynbiotics kosttilskudd inneholder melkesyrebakterier og fiber, og er tilgjengelig i forskjellige varianter – Synbiotic15 Daily, Synbiotic40 Enhanced, Synbiotic Gut-Brain og Daily Capsule. Synbiotic15 Daily er originalproduktet som inneholder 15 milliarder melkesyrebakterier og 4 gram fiber per dose. Synbiotic40 Enhanced er en sterkere variant som inneholder 40 milliarder melkesyrebakterier og 8 gram fibre per dose. Synbiotic Gut-Brain inneholder 40 milliarder melkesyrebakterier, 8 gram fiber per dose, samt vitaminene B6, B9 og B12 som bidrar til normal psykologisk funksjon. Daily Capsule inneholder kostfiber og kalsium. Siden starten i 2016 har SuperSynbiotics hjulpet mer enn 30 000 kunder med å få et friskere og antiinflammatorisk liv, og det er i dag et av de ledende selskapene i Sverige innen sin kategori.

Melkesyrebakterier og fibre for magen

Synbiotic® er et kosttilskudd med melkesyrebakterier og fibre for magen – før kun tilgjengelig for kliniske studier og forskning. Unn deg en shot om dagen!

Kjøp Synbiotic her

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no