Gutbrainaxis - Super Synbiotics

Slik påvirker tarmfloraen hjernen din – Gut-brain axis! 

 

Hva er gut-brain axis? 

Gut-brain axis, eller tarm-hjerne-aksen som den også kalles på norsk, er koblingen som finnes mellom tarmen og hjernen. Tarmen og hjernen er hele tiden i kommunikasjon med hverandre via blant annet nervesystemet og signalstoffer som produseres av bakteriene i tarmen.  

Gut-brain axis og ubalanse i tarmfloraen 

Studier har vist at det finnes en kobling mellom ubalanse i tarmfloraen og visse nevropsykiatriske diagnoser, f.eks. ADHD. Det er likevel ikke konstatert om diagnosene er forårsaket av den ubalanserte tarmfloraen, eller om det er et resultat av kostholds- og livsstilsfaktorer. 

Dette har gjort at man innen forskningen har begynt å interessere seg for hvordan man kan jobbe med tarmfloraen og tilsette tarmbakterier for å for eksempel dempe symptomer ved forskjellige typer av diagnoser. I dag studeres alt fra ADHD og autisme, til depresjon, angst og søvnproblemer.  

Sterk tarmflora – derfor er det viktig 

I tillegg til at tarmfloraen kommuniserer med hjernen, spiller den en viktig rolle for flere forskjellige aspekter av helsen vår. For eksempel er en balansert tarmflora viktig for en rolig og velfungerende mage, et sterkt immunforsvar (hele 70 % av immunforsvaret sitter i tarmen!) og for produksjonen av forskjellige vitaminer og signalstoffer.  

Slik styrker du tarmfloraen 

Tarmfloraen påvirkes av mange forskjellige faktorer: stress og søvn, hva vi spiser, hvor mye vi beveger oss og mye mer … En av de viktigste faktorene for en sterk tarmflora er kostholdet – nærmere bestemt det betennelsesdempende kostholdet. Et betennelsesdempende kosthold inneholder store mengder fibre fra planteføde som fungerer som mat til de gode bakteriene i tarmen. 

I tillegg til et kosthold som er rikt på planteføde og en sunn livsstil, finnes det også kosttilskudd for tarmfloraen. Super Synbiotics synbiotika-tilskudd er en kombinasjon av gode melkesyrebakterier som finnes naturlig i tarmen og fire typer plantefibre. SuperSynbiotics kosttilskudd er basert på professor Stig Bengmarks mangeårige forskning om tarmfloraens kobling til helsen. 

Melkesyrebakterier og fibre for magen

Synbiotic® er et kosttilskudd med melkesyrebakterier og fibre for magen – før kun tilgjengelig for kliniske studier og forskning. Unn deg en shot om dagen!

Kjøp Synbiotic her

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no