Er tarmfloraen din i ubalanse? - Super Synbiotics

Er tarmfloraen din i ubalanse?

Hvordan vet man om tarmfloraen er i ubalanse? Forstyrrelser i tarmfloraen kan påvirke mer enn bare magen. Her har vi listet opp noen symptomer som kan tyde på at tarmfloraen ikke er i balanse. 

 

Ubalanse i tarmfloraen 

Tarmen er hjemsted for en stor mengde bakterier, det er anslått at den huser rundt 100 000 milliarder bakterier. Disse bakteriene kalles tarmfloraen, og spiller en stor rolle i flere av kroppens viktige funksjoner. I tarmfloraen er det tre typer bakterier: godartede, ondartede og nøytrale. Ubalanse i tarmfloraen, også kalt dysbiose, gjør at antallet godartede bakterier minker, noe som gir de ondartede bakteriene en mulighet til å formere seg og ta over. Ubalanse i tarmfloraen har vært knyttet til en rekke helseproblemer, men symptomene varierer fra person til person. På sikt kan ubalanse også gi opphav til kroniske betennelser, som er assosiert med en rekke livsstilssykdommer. 

Symptomer på ubalanse man bør se etter:

Mageproblemer som: 

– Oppblåst mage
– Gasser
– Diaré
– Forstoppelse
– Mageknip 

 Hudproblemer som: 

– Kviser og akne
– Eksem
– Utslett
– Tørrhet
– Rosacea 

 Andre: 

– Søvnproblemer
– Tretthet
– Hyppige infeksjoner, f.eks. forkjølelse
– Nedsatt immunforsvar  

3 tips for å balansere tarmfloraen: 

– Reduser det negative stresset: Å være stresset over en lengre periode kan påvirke tarmfloraen negativt, fordi de gode bakteriene er følsomme for stoffene og hormonene som frigjøres ved stress. Prøv derfor å se gjennom hvordan du kan redusere stress og finne tid til restitusjon i hverdagen for å skape mer balanse i tarmfloraen. 

– Regelmessig mosjon: Forskning viser at mosjon har en positiv effekt på tarmfloraen. I tillegg kan trening også være en måte å redusere negativt stress på. For voksne anbefales minst 30 minutter med pulsøkende trening 5 ganger i uken. 

– Betennelsesdempende kosthold: De gode tarmbakteriene trenger et kosthold rikt på kostfiber for å trives. Derfor er et kosthold med mye plantemat å foretrekke. I tillegg kan melkesyrebakterier og kostfiber tilføres via kosttilskudd. 

Melkesyrebakterier og fibre for magen

Synbiotic® er et kosttilskudd med melkesyrebakterier og fibre for magen – før kun tilgjengelig for kliniske studier og forskning. Unn deg en shot om dagen!

Kjøp Synbiotic her

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no