Bedre immunforsvar med en sterk tarmflora - Super Synbiotics

Bedre immunforsvar med en sterk tarmflora

Visste du at størstedelen av immunforsvaret sitter i tarmen? Stig Bengmark er professoren som de siste 30 årene forsket på sammenhengen mellom tarmfloraen og helse. Les videre for Stigs beste råd om hvordan du skaper et sterkt og motstandsdyktig immunforsvar.

Bild på immunstärkande vitlök, citrusfrukter och ingefära

70 prosent av immunforsvaret ditt sitter i tarmen

En av de viktigste faktorene å ta hensyn til når det gjelder å styrke immunforsvaret er tarmfloraen – hele 70–90 prosent av immuncellene i kroppen finnes i tarmen!

I tarmene finnes det både gode og onde bakterier som til sammen utgjør tarmfloraen vår. For at tarmfloraen skal holdes i balanse er det likevel viktig at størsteparten av disse bakteriene er gode. De gode tarmbakteriene hjelper blant annet til med å styrke tarmbarrieren som sørger for at giftige stoffer og skadelige organismer ikke lekker ut i kroppen, og bidrar dessuten til immunforsvarets arbeid med for eksempel proteinsyntese og produksjon av antistoffer.

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her

Slik styrker du tarmfloraen og immunforsvaret

Immunforsvaret består av et stort nettverk av blant annet celler, forskjellige organer og vev. For å styrke immunforsvaret er det derfor viktig å ha en god helse generelt sett og en kropp som er i balanse. Men det finnes også enkelte ting som vi kan gjøre for å få en ekstra boost, for eksempel å gi tarmfloraen litt ekstra oppmerksomhet og å fylle å med noen viktige vitaminer og mineraler. Her kommer professor Stig Bengmarks tips for et sterkere immunforsvar:

1. Styrk tarmfloraen med riktige fibre og melkesyrebakterier

Ta hånd om tarmbakteriene ved å spise rikelig med frukt og grønt som inneholder prebiotiske fibre – disse utgjør føde til de gode bakteriene i tarmen. I tillegg til et godt kosthold så kan du supplere kosten med tilskuddet Synbiotic, som inneholder både probiotika (gode bakterier) og prebiotika (fibre). Synbiotic er et patentert kosttilskudd som er basert på 15 års klinisk forskning ledet av Stig Bengmark.

2. Reduser stresset

Langvarig negativt stress kan svekke immunforsvaret og gjøre oss mer mottagelige for virus og infeksjoner. Stress kan dessuten ha en negativ effekt på tarmfloraen, noe som i sin tur påvirker immunforsvaret.

3. Spis variert

For at immunforsvaret skal fungere trenger vi å tilfredsstille behovet for alle essensielle vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Noen enkle retningslinjer for hvordan man sikrer dette er å spise 500–800 gram frukt og grønt (gjerne mer!) om dagen samt å variere fargene på maten, ettersom forskjellige farger indikerer ulikt innhold.

4. Få nok søvn

Søvnen påvirker både immunforsvaret og balansen i tarmfloraen, så nok søvn er avgjørende for å holde seg frisk og sterk. Ta sikte på 7–9 timers søvn per natt og streb etter å holde så regelmessige søvntider som mulig.

5. C-vitamin, D-vitamin og sink

Både D-vitamin, C-vitamin og sink bidrar til at immunforsvaret opprettholder en normal funksjon, så disse næringsstoffene bør vi holde rede på. C-vitamin finnes for eksempel i sitrusfrukter, mens D-vitamin fremfor alt finnes i dyrebasert føde. Sink finner vi blant annet i skalldyr, nøtter, frø og belgvekster.


SuperSynbiotics – Kosttilskudd med over 15 års forskning

Basert på professor Stig Bengmarks mangeårige forskning på tarmfloraens kobling til helse, ble SuperSynbiotics lansert i 2016. Siden oppstarten har SuperSynbiotics fått mer enn 20 000 fornøyde kunder og er i dag et av de ledende selskapene i Sverige i sin kategori . Les mer om SuperSynbiotics kosttilskudd her. 

Bruk koden «nykunde» for 10% rabatt i kassen.

 

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no