Hva er Synbiotic?

Synbiotika er en blanding av melkesyrebakterier (probiotika) og kostfibre (prebiotika). Fibrene fungerer som niste til bakteriene på deres vei ned til tarmen. Vel på plass gir de bakteriene føde, slik at de skal kunne mangedoble seg.

Om magen og tarmfloraen din

I tarmen har du rundt 100 000 milliarder bakterier av flere enn 1000 ulike arter. Det er ti ganger mer enn antallet celler i kroppen din, så i så måte er du faktisk mer bakterie enn menneske! Disse mikroorganismene utgjør tilsammen vår mikrobiota – også kalt tarmfloraen. Hos friske voksne er tarmfloraen relativt stabil, men den kan påvirkes av slikt som usunt kosthold, antibiotika, stress eller alvorlige sykdommer. En balansert bakterieflora er viktig for flere kroppslige funksjoner, for eksempel sitter cirka 70 prosent av immunsystemet vårt i magen.

Hvordan tar du vare på tarmbakteriene?

En sunn tarmflora og en god helse generelt sett hviler på tre grunnpilarer: kosthold, mosjon og stresskontroll. Disse tre komponentene påvirker også hverandre. For eksempel kan regelmessig mosjon bidra til å redusere stress, og hvis man holder stresset i sjakk, kan det også bli lettere å opprettholde sunne rutiner. Et variert kosthold med mye frukt og grønnsaker er et viktig grunnlag for en god helse. For dem som ønsker en ekstra boost, kan et tilskudd av fibre og melkesyrebakterier være et godt alternativ.

Anti-inflammatorisk kosthold

For at de gode tarmbakteriene skal trives og gjøre jobben sin, må vi sørge for å gi dem riktig mat. Rikelig med rå grønnsaker og frukter, nøtter, frø og belgvekster samt å redusere inntaket av kjøtt, er et godt grunnlag for en frisk tarmflora.

Regelmessig mosjon

Daglig bevegelse hjelper oss med å holde vekten, redusere stress og bidrar til en allment sunn livsstil. For voksne anbefales minst 30 minutters fysisk aktivitet 5 dager i uken der vi blir varme og får opp pulsen og åndedrettet.

Stresskontroll

At stress kan påvirke den fysiske helsen vår er noe de fleste kjenner til i dag – vi er vel alle kjent med ordet «stressmage»? For å håndtere stressende perioder kan vi bruke metoder som mindfulness, avslapningsøvelser og turer i naturen.

Kosttilskudd for magen

For å styrke tarmfloraen kan det være et godt alternativ å supplere med kosttilskudd. Et omhyggelig og sunt kosthold holder likevel langt og bør prioriteres.

Synbiotic – et svensk kosttilskudd for magen din

Synbiotic er et kosttilskudd basert på over 20 år med kliniske studier. Etter isolering og screening av drøyt 500 typer av melkesyrebakterier, ble det valgt ut og patentert fire bakteriestammer Lactobacillus paracasei, Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus plantarum og Leuconostoc mesenteroides. De fire stammene tilhører arter av bakterier som er en naturlig del av bakteriefloraen i tarmen, og de kan også påtreffes naturlig i kostholdet.

Bakteriene kombineres med fire sorter av vekstfibre: pektin som er utvunnet fra sitrusfrukter, inulin fra roten sikori, resistent stivelse fra mais samt betaglukan fra havre. Disse fibrene fungerer som mat til bakteriene i tarmen og hjelper dem med å trives. Synbiotic produseres i Sverige.

Synbiotic finnes i tre versjoner – Synbiotic15 DailySynbiotic40 Enhanced og Synbiotic Gut Brain. Synbiotic15 Daily inneholder 15 milliarder melkesyrebakterier og 4 gram fibre per dose, og egner seg for å styrke og opprettholde en god tarmflora. Synbiotic40 Enhanced er en sterkere variant som inneholder 40 milliarder melkesyrebakterier og 8 gram fibre per dose. Synbiotic40 Enhanced passer derfor for dem som har en kraftig ubalanse i tarmfloraen eller i de tilfellene når kroppen er utsatt for ekstra belastning. Synbiotic40 kan med fordel tas som en kur i en kortere periode. Synbiotic Gut Brain er et bakterie- og fibertilskudd som inneholder vitamin B6, B9 og B12 som bidrar til en normal psykologisk funksjon.

Video – Hva er Synbiotic?

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din